Malo istorije…

Prvi put je “First Challenge” turnir organizovan 2017 u sportskom centru Master.Na pionirskom i kadetskom turniru učestvovalo je tada po šest ekipa.

U  finalu pionirskog turnira ,ekipa Srbijanke je pobedila ekipu Crvene Zvezde rezultatom 2:1 i postala prvi pobednik First Challenge turnira.

U finalu kadetskog turnira , ekipa AS Batajnice je pobedila ekipu Jedinstva sa 2:0 i tako osvojila kadetski turnir.

Ideja nam je da First Challenge zaživi kao tradicionalan međunarodni turnir koji predstavlja priliku da ekipe potvrde svoju spremnost pred nastupajuću takmičarsku sezonu.
Ali, pored tog sportskog aspekta i odmeravanja snaga na terenu, glavni motiv za organizovanje ovog turnira je želja da se deca upoznaju, povežu, nađu nove prijatelje i po čitavom regionu rašire ljubav i dobru energiju, onako kako to samo deca i sport znaju i mogu.

Šta kažu pravila igre…

Po osam ekipa u obe konkurencije , kadetskoj i juniorskoj , boriće se za titulu najbolje ekipe turnira.
Ekipe će u startu biti podeljene u dve grupe po četiri ekipe.Nakon odigravanja utakmica u grupi, igraće se utakmice za peto,treće i prvo mesto.
Svaka ekipa će odigrati po četiri utakmice,tri u grupi i jednu za konačan plasman, osim poslednjeplasiranih u grupi koje neće igrati za sedmo mesto već će se to mesto odrediti na osnovu set količnika.
Igra se na dva dobijena seta, treći se igra do 15.
Igraće se paralelno po dve utakmice do finala, a finale se igra na centralnom terenu.

Ono što ovaj turnir čini posebnim jeste to što ekipe dolaze po pozivu a sve troškove učešća snosi organizator turnira.

Svi učesnici ce dobiti majice turnira i jos neke prigodne poklone.

Tri prvoplasirane ekipe osvojiće medalje i pehare.

Bice proglasena idealna ekipa turnira.

Svi učesnici turnira koji dolaze iz drugih država a i oni drugi za koje procenimo da je neophodno, biće smešteni u nekom od beogradskih hotela.

Na dan odrzavanja turnira, učesnici će se hraniti u restoranu u sklopu hale.